Venligboernes værdier

Det handler primært om at inspirere hinanden til at agere mere venligt i hverdagen. Små, overskuelige handlinger, som kan frembringe smil og glæde hos giver og modtager. I facebookgruppen Venligboerne handler det om venlighed i mødet mellem mennesker. Helt generelt. Der er ikke en bestemt målgruppe – det handler om alle mennesker uanset alder, køn, etnicitet, religion, politiske overbevisninger osv.

Venligboerne leder efter det, som vi har til fælles, som glæder os, og som føles behageligt. Venlighed er noget, alle mennesker synes godt om, og det gør os godt – fysisk, psykisk og socialt. Derfor er Venligboernes fokus på venlighed.

Venligboernes nøglesætninger

Venligboerne har tre nøglesætninger som kan hjælpe til fortsat at holde fokus på kerneværdierne:

1: Vær venlig i mødet med andre

2: Vær nysgerrig, når du møder mennesker, der er forskellige fra dig

3: Mød forskellighed med respekt

Med disse nøglesætninger møder vi verden og de udfordringer, som vi støder på.

Venligboerne øver sig til stadighed i at være til stede i nuet, fremfor at dvæle ved fortid eller bekymre sig om fremtid. Vi gør os umage med at møde mennesker venligt lige nu og her. Vi tror på, at vi får en bedre fremtid, hvis vi bliver gode til at være venlige og imødekommende i nuet.

Det er videnskabeligt bevist, at venlighed (kærlighed) har en sundhedsmæssig positiv effekt på både krop og sind. Af venlighed bliver man mere glad, men det virker også på eksempelvis blodtryk, stress, angst, aggressioner og bekymringstendens. Man kan måle, at kroppen udskiller mere oxytocin, når man enten selv er venlig, eller oplever noget venligt. Venlighed medfører en større følelse af energi og overskud. Og det har en smittende og selvforstærkende effekt.

Om os

Læs mere

Baggrund

Læs mere

Flygtningehjælp

Læs mere

Fond

Læs mere